Naturcolor közelebb hoz az Egészségesebb környezethez.

Álláskereső Ausztriában, Absolulte Live,Power Fruit, Akció, Bio, Ezüst, Festék, Háztartási, Hobby, jobsuche, jobanzeigen,Wohnung suche, lakk, Stellenangebot, web shop, Réz, Tanácsadás

<a href="http://www.homeinfo.hu"  title="Otthon: telekvásárlástól a lakberendezésig."> <img src="http://www.homeinfo.hu/banners/HOMEINFO_300x250.jpg" /> </a>

Tanácsadás a www.komplett-otthon.hu oldalon


http://festektanacsadas.blogspot.com/?spref=tw


Válasz a(z) 265. kérdésre

Rohodi Zsolt 2010-12-26 10:04:25 
Kedve Oszi

Ha faalapot felületkezelsz akkor faipari felületkezelő anyagok jöhetnek számításba.Ismertebb Márkák: Milesi, Sayerlack, Akzo Nobel, Sikkens, Beckers, Tikkurila stb. A rétegrend attól függ milyen fából vagy faörleményből készült felületet festünk és szintelen vagy színezett a festék . Fontos még, hogy nyitott vagy zártpórusú felületkezelést készítünk. Pl. natur fenyő szintelen felületkezelés: 1-2 réteg izoláló alapozás majd köztes csiszolás után 1-2 réteg szintelen matt, selyemfényű vagy magasfényű bevonatot készítünk. Ha MDF-et felületkezelünk az általában színezet: 1 réteg izoláló alapozás után 1-2 réteg töltőalapozás majd köztes csiszolás P-220 tól P-400 ig attól függően, hogy selyemfényű vagy magasfényű felületképzést végzünk. A töltőalapozás alapos portalanítása utás 1-2 réteg fedőfestéket viszünk fel . Ezekhez az anyagokhoz csak szórópisztolyos felhordást javaslok. A termékek között van 1 és 2 komponensű és van oldószeres vagy vizesbázisú. Nagyon fontos még a megfelelő körülmény biztosítása, a legjobb a fényezőkamra.
üdv.:
Zsolt Rohodi
 Kérdés száma:265
oszi 2010-12-11 20:38:02  


érem segítsenek festő szakemberek tanácsát kérem nagyon sürgősen bejárati ajtót kell festetnem belül fehér lazúr de sok variációt hallotam alapozó és 3 réteg fúlyva vagy szórógitteljem le nekem ez tetszene mert a szórózás takar csak osztályon felüli minőséget kell mutatnom mit csináljak kérem nagyon sürgősen adjon tanácsot valaki köszönöm
a minőségről csak annyit egy svájci bemutató terembe készül
 Válasz a(z) 264. kérdésre
Rohodi Zsolt 2010-12-09 18:53:14 
Kedves Judit

A csiszolás elengedhetetlen, azt P-180-as csiszolópapírral vagy csiszolószivaccsal ajánlom. A csiszolás után porolás porolóecsettel vagy mézeskendővel. Az utóbbit az autófényezők használják elsősorban de a festésnél is ajánlatos ha magasfényű a felület. Porolás után velur szőrű radiátor (10 cm) teddyhengerrel felvisszük egyenletesen a zománc festéket majd a feték felvitele után közvetlenül széles oszlató ecsettel hosszirányba eloszlatjuk a festéket finom óvatos mozdulatokkal, éppen hogy csak érintjük a festett felületet. Erre azért van szükség, hogy a teddyhenger mintáját eltüntessük különben narancsos felületet kapunk. Jó a lakkozó szivacshenger is csak ha gyorsan gurítjuk és nagyon nyomjuk a felülethez a zománcfesték habosodhat és csúnya nyomokat hagyhat.
Jó munkát.
Zsolt Rohodi
 Kérdés száma:264
Judit 2010-12-07 12:40:28  


Kedves Zsolt!

Beépített szekrényajtó külső, fehér felületét (szép állapotú) szeretnénk színes zománcfestékkel átfesteni. Mi a teendőnk és milyen hengert használjunk?
Köszönjük.
 Válasz a(z) 263. kérdésre
Rohodi Zsolt 2010-12-04 17:42:55 
Kedves Laci

Ha már nagyon vékony az enyves festék ami nem jön le azt rövid, erős szőrű ecsettel le kell mosni. Ha vastagabb a festék mert más festék is jön menetközben de nehéz kaparni akkor a csiszolást javaslom. Ami lejön azt le kell kaparni, ami nehezen jön vagy nem akar lejönni azt ott lehet hagyni majd egy falfix alapozót kell a felületre tenni. Sajnos én is jártam már úgy, hogy alaposan lekapartam és annak ellenére festés közben visszavált. Ekkor a visszavált festéket lekell kaparni majd portalanítás után javítani és újrafesteni. A TV-shopos festékszórót elkell felejteni, gratulálok annak aki ezeket a bemutatókat kitalálja mert jól meggazdagodik azokon akik ezt elhiszik.
A teddyhenger a legjobb megoldás a vizesdiszperziós falfestékek felhordására.
Üdv.: Zsolt
 Kérdés száma:263
Laci 2010-12-04 14:06:55  


Szia Zsolt!

Konyhát újítanék fel, és úgy tűnik, enyves festékkel volt lefestve, de ez sok helyen hólyagos, málik. Ahol lejön, ott leszedtem, de a fal maradékáról nagyon nehéz lekaparni. Milyen szerszámot/módszert használjak a leszedéshez? Vagy hagyjam ott, ami nem jön? Néha, egy-egy alig lekaparható rész után megint könnyebben leváló rész jön, pedig a felület ott nem látszik hibásnak.
Mivel fessem le utána?
Vettem egy TV-shopos festékszórót, de eddig nem találtam olyan festéket, ami ki is jött volna belőle, még ha rá is volt írva, hogy festékszóróval felvihető. Ha ki is jött, csak akadozva, fröcskölődve, Egyáltalán nem szép, egyenletes felületet adva. Van festék, amivel egy ilyen olcsóbb szóróval is lehet szépen festeni, vagy kidobhatom az egészet?

Laci
 Válasz a(z) 262. kérdésre
Rohodi Zsolt 2010-12-03 19:01:55 
Kedves Gabi

A fűrészporos tapéta jó ötlet ha az alaptapéta stabíl nem válik akkor le lehet tapétázni. Én akkor is azt mondom nem lesz olyan jó mint ha leszednétek a régi tapétát. De az idő rövidsége miatt próbáljátok meg.
Üdv. Zsolt Rohodi
 Kérdés száma:262
 2010-12-03 12:29:19  


Tisztelt Zsolt!

Még az előző kérdésemmel kapcsolatban kérdezném, hogy leszedni nem szeretnénk a tapétát, mert a glettelés és az alapozás nagy munka ( 2 héten belül költözni kell), fűrészporos tapétával az előzőt le lehet-e fedni, majd egyből szines festékkel 1-2 rétegben festeni?
 Válasz a(z) 261. kérdésre
Rohodi Zsolt 2010-12-03 18:58:24 
Kedves Gabi

A lelakott tapéta lefestése nem biztonságos, mert a festék hatására felválhat.
Ezért mindenképp festés próbát végeznék az-az 1-2 négyzetmétert lekenni és megnézni, hogy nem hólyagosodik-e a tapéta vagy száradás után nem válik-e fel.
Megjegyzésem a lelakott tapétának jellegzetes szaga van és ez festés után is megmaradhat. A festést nem javaslom de meg lehet próbálni.
Üdv: Zsolt
 Kérdés száma:261
Gabi 2010-12-03 11:40:20  


Tisztelt Zsolt!

Lelakott panellakást vettünk, a szobákban még az első rétegű mintás tapéta van. Színes festékkel szeretnénk átfesteni, lehetséges-e?

Gabi
 Válasz a(z) 260. kérdésre
Rohodi Zsolt 2010-11-28 17:35:59 
Kedves Rita

2 megoldás van az egyik fáig lemaratni vagy lecsiszolni a festéket. Mind a két festékeltávolítási módszer nagyon nagy munka. A könnyebb megoldás a következő: a barna festéket megcsiszolod P-150-es csiszolópapírral majd portalanítás után világos krémszinű pl.: Trinát Univerzális alapozóval lealapozod a felületet. Majd az alapozás után 2 réteg fenyőszinű lazúrt kell fevinni a felületre.
Olyan lesz mintha az alap fenyő lenne. Nagyon jó próbáld ki.

Üdv.: Zsolt Rohodi
 Kérdés száma:260
Rita 2010-11-28 10:31:18  


Kedves Zsolti!
Egy 18 éves családi házat újítunk fel. Az ajtók nagyon sötét barna faajtók. Előző lakásunkban nagyon szép fenyő ajtók voltak.Létezik e olyan festék vagy eljárás, hogy ezeket az ajtókat "fenyővé" varázsoljuk.

Nagyon köszönöm a választ!

Rita
<div style="text-align: center;"><a href="http://pagerank.whysoft.hu/multimix.hupont.hu" title="multimix.hupont.hu pagerank" target="_blank"><img width="80" height="15" border="0" alt="multimix.hupont.hu PageRank" title="multimix.hupont.hu PageRank" src="http://pagerank.whysoft.hu/pr.gif.php" /></a></div>
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 79
Tegnapi: 46
Heti: 587
Havi: 732
Össz.: 745 921

Látogatottság növelés
Oldal: Festés tanácsadás 1
Naturcolor közelebb hoz az Egészségesebb környezethez. - © 2008 - 2018 - multimix.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »